team Jurato

Merel Verbeek | Jr. Bedrijfsjurist

Merel Verbeek is sinds februari 2021 werkzaam als Jr. Bedrijfsjurist en office manager bij Jurato. Hiermee ondersteunt zij de juristen bij hun werkzaamheden. In juli 2020 is zij afgestudeerd aan haar master Onderneming & Recht op de Universiteit Utrecht. Zij is gedurende deze master gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht. Deze richting heeft zij gekozen, omdat zij uit een ondernemersfamilie komt en omdat ze respect heeft voor de risico’s die ondernemers doorgaans durven te nemen. Daardoor vindt ze het interessant om hen te helpen met de juridisch vraagstukken waar zij tegenaan lopen.

Haar afstudeerscriptie betrof een onderzoek naar de Wet overgang van onderneming in faillissement, waarbij zowel het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht mooi tot hun recht kwamen. Tijdens haar studie heeft ze daarnaast nog ervaring opgedaan als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor en bij de Rechtswinkel.

“Wanneer een jurist juridische vraagstukken probeert op te lossen, zijn ze eigenlijk constant bezig met het zoeken van wegen. Als er uiteindelijk geen weg blijkt te zijn, dan is het aan de jurist om er één te maken.”

Merel Verbeek

In haar vrije tijd heeft ze graag haar vrienden om zich heen of sport zij. Ook heeft ze een liefde voor reizen met haar vriend en houdt ze van varen met mooi weer.

Specialismen:

  • Contractenrecht
  • Arbeidsrecht
  • Ondernemingsrecht

Wil je graag persoonlijk advies van mij?