team Jurato

Barbara Kruissen | Bedrijfsjurist

Barbara is begonnen op de MAVO, in 1991. Uiteindelijk is zij in 2007 afgestudeerd aan de European Law School. Zij heeft zich vervolgens gespecialiseerd in het Handels-, Zee- en Vervoerrecht en een boek geschreven met de titel: ‘Retentierechten in het vervoer’.

Ze is haar carrière begonnen als advocaat-stagiaire bij een niche kantoor in Rotterdam. Vervolgens heeft zij de functie Manager Legal Affairs uitgeoefend bij FENEX, een logistieke brancheorganisatie. In die hoedanigheid heeft Barbara de branche vertegenwoordigd bij het opstellen van Logistieke Services Voorwaarden en het Model Raamcontract Logistieke Services.

In 2013 heeft Barbara de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en is zij gestart als Contract Management & Legal Affairs Manager bij Rhenus Contract Logistics. Vervolgens heeft zij daar een juridische afdeling opgebouwd en geleid. De laatste drie jaar heeft zij gefungeerd als General Counsel en in die hoedanigheid als strategisch juridisch adviseur van het bestuur.

“Complexe en technische voorwaarden omzetten in goede juridische maar ook praktische afspraken, is mijn uitdaging.”

Barbara Kruissen

Barbara Kruissen van Jurato

Barbara is een kei in het voeren van langdurige, technische en juridisch complexe onderhandelingen, waarbij het ‘commerciële’ en ‘pragmatische’ altijd bij haar prevaleert. Zij adviseert veel bedrijven in de transport en logistiek op verschillende rechtsgebieden.

In haar vrije tijd gaat Barbara graag gezellig een hapje eten of drankje doen met familie en vrienden.

Specialismen:

  • Handelsrecht
  • Vervoersrecht (transport en logistiek)
  • Commerciële contracten
  • Aansprakelijkheidsrecht

Wil je graag persoonlijk advies van mij?