Menu

Top 10 meest gestelde privacyrechtvragen in onze praktijk

Wat is een verwerker? Is de AVG in mijn geval van toepassing? Wat valt er precies onder persoonsgegevens? Wij merken in onze praktijk dat er nog altijd veel onduidelijkheden en vragen zijn over de AVG. Wij snappen dat wel. Wij hebben een top 10 van opvallende of veel voorkomende vragen in onze praktijk over het privacyrecht gemaakt. Weet jij antwoord op de vragen? Misschien heb jij een zelfde soort vraag, of heb je een andere specifieke vraag over het privacyrecht. Laat het ons weten. Onze juristen leggen de AVG op een praktische en heldere manier uit.

  1. Ik ben ZZP’er, klopt het dat de AVG niet voor mij geldt?
  2. Wij hebben een vingerafdrukscanner aangeschaft voor de toegangsverlening en urenregistratie van onze medewerkers. Mag dat volgens de AVG?
  3. Wij zijn een religieuze organisatie. Mogen wij persoonsgegevens met betrekking tot religie verwerken van onze leden?
  4. Ik voer alle contactmomenten van ons bedrijf (e-mails, telefoontjes, afspraken, e.d.) met klanten en relaties in een Excel-lijst. Voldoe ik hiermee aan de eis van het verwerkingsregister?
  5. Wij verwerken in Nederland persoonsgegevens van personen van een aantal landen buiten de EU/EER. Is op deze verwerking de AVG van toepassing?
  6. In een verwerkersovereenkomst staat dat wij bij het einde van de overeenkomst alle persoonsgegevens moeten retourneren of verwijderen. Moeten wij dan ook onze back-ups vernietigen? Dat heeft voor ons namelijk grote risico’s.
  7. Wij zijn een kinderdagverblijf en wij sturen weleens foto’s van een kindje naar zijn of haar ouders. Hier staan ook weleens andere kinderen op. Mogen wij dit doen?
  8. Wij zijn een gemeente en moeten wettelijke taken uitvoeren. Klopt het dat de AVG op ons niet van toepassing is?
  9. Ik heb een privacyverklaring op mijn website. Ben ik dan AVG-proof?
  10. Wij verkopen producten aan dealers. Moeten wij met al onze dealers een verwerkersovereenkomst sluiten?

Blijf scherp ondernemer!

Wilt u de laatste nieuwtjes weten op ondernemers- en juridisch gebied? Meld u hier aan en blijf zo op de hoogte.

Nu inschrijven

Liveblog: juridische gevolgen van het coronavirus

De bedrijfsjuristen van Jurato houden je middels onderstaand liveblog op de hoogte van de juridische gevolgen van het coronavirus. Daarnaast kun je vrijblijvend contact opnemen met onze bedrijfsjuristen voor dringende vragen omtrent dit onderwerp.

Juridische aspecten coronavirus (18): overmacht of onvoorziene omstandigheden?

Al eerder schreven wij een blog over de impact van het coronavirus (beter gezegd: de coronamaatregelen) bij commerciële contracten en algemene voorwaarden. Inmiddels zijn er diverse uitspraken gepubliceerd waarbij rechters oordelen of de coronamaatregelen zijn aan te merken als overmachtssituaties of onvoorziene omstandigheden. Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (15): de Tweede Kamer heeft de WHOA aangenomen

Datum: 4 juni 2020

 

Ook de komende periode krijgen ondernemers financiële ondersteuning voor de impact van het coronavirus. In deze blog bespreken we de belangrijkste wijzigingen die het nieuwe Noodpakket 2.0 met zich meebrengt, waaronder aanpassingen op bestaande regelingen en de introductie van een nieuwe regeling. Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (13): corona-ontslag: speciale ontslagregels?

Meerdere nieuwsberichten hebben het al aangekondigd: steeds meer bedrijven hebben te kampen met omzetdaling en daardoor werkvermindering. De financiële gevolgen zijn zuur en noodzaken ondernemers tot reorganisatie en bezuiniging. Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (12): het steunakkoord: ‘samen door de pijn’

Eerder schreven wij over de gevolgen van de coronamaatregelen voor een (ver)huurder. In deze blog wordt hier nader op ingegaan en wordt het ‘steunakkoord’ besproken. Dit is opgesteld door vertegenwoordigers van de retail- en vastgoedsector en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit steunakkoord biedt de mogelijkheid tot huuropschorting. Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (11): gaat nieuwe wet faillissementen voorkomen?

Naarmate het coronavirus langer duurt, is het nieuws steeds meer gevuld met dreigende faillissementen en betalingsproblemen van ondernemers. De overheid heeft meerdere steunmaatregelen getroffen, zoals de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (blog 3 en 8). Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (10): Protocol 1,5 meterbeleid verplicht

We lezen in het nieuws dat alle sectoren in Nederland een plan moeten gaan opstellen voor de anderhalvemetereconomie. Zo’n protocol zou een voorwaarde zijn om op termijn weer in bedrijf te kunnen.  “Als je niet zo’n protocol hebt klaarliggen, kan ik me bijzonder moeilijk voorstellen dat je open kunt”, aldus de minister van Economische Zaken tijdens het crisisberaad in Den Haag. Het gaat om alle sectoren, zoals winkels, horeca, kappers, bioscopen, concertzalen, popcentra en bioscopen. Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (9): De gevolgen bij commerciële contracten

In een eerdere blog schreven wij al over de juridische aspecten van de coronamaatregelen bij  contracten en algemene voorwaarden. In deze blog gaan wij in op de gevolgen van gesloten commerciële contracten in internationaal verband. Wat als het niet meer mogelijk is om producten te leveren? Hoe om te gaan met overeengekomen volumes? Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (8): Meer duidelijkheid over de NOW-regeling na Kamervragen

Op 24 maart 2020 heeft minister Koolmees Kamervragen beantwoord over de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). De definitieve tekst van deze regeling wordt begin volgende week verwacht en dan zullen naar verwachting ook de eerste aanvragen kunnen worden ingediend.

In dit artikel geven we een update over de NOW-regeling naar aanleiding van de Kamervragen en geven we je advies over wat je alvast kunt doen ter voorbereiding voor het aanvragen van de NOW. Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (7): Wat zijn de gevolgen van corona-maatregelen voor een (ver)huurder?

Datum: 26 maart 2020

 

In vorige blogs schreven we over het belang van contracten en algemene voorwaarden, en over de juridische mogelijkheden bij betalingsproblemen. In dit blog wijzen we ondernemers op het idee om een zgn. “solidariteitsovereenkomst” te sluiten met tijdelijke afspraken gedurende deze corona crisis. Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (5): eigen aangifte faillissement?

In diverse sectoren is de vrees dat het coronavirus zal leiden tot faillissementen. Denk hierbij vooral aan de bedrijven uit de sectoren die verplicht worden hun deuren te sluiten. De omzet die verloren gaat is niet meer in te halen. De vraag is of de maatregelen van de overheid, zoals het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid, voldoende steun bieden om dergelijke bedrijven overeind te houden. In dit artikel gaan we kort in op een aantal belangrijke aspecten van de eigen faillissementsaanvraag van een besloten vennootschap (BV). Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (4): uitstel van betaling

Het coronavirus treft veel ondernemers en velen hebben de vrees dat dit zal leiden tot een faillissement. Voordat er een faillissement wordt aangevraagd, zijn er verschillende mogelijkheden waarmee een eventueel faillissement kan worden voorkomen. In deze blog gaan we in op deze verschillende mogelijkheden. Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (3): Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW)


Juridische aspecten coronavirus (2): privacy van werknemers?

We hebben op dit moment te maken met een bijzondere situatie. Het coronavirus is een besmettelijke ziekte waartegen groots maatregelen worden getroffen. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor een veilige werkplek en tegelijk gebonden aan de (beperkingen van) de privacywetgeving (AVG). Hoe ga je daarmee om? Verandert de ernst van deze situatie iets aan de strenge privacyregels? Wij beantwoorden deze vraag voor je. Lees meer…

 


Juridische aspecten coronavirus (1): contracten en algemene voorwaarden

De maatregelen zijn drastisch aangescherpt en hebben gevolgen voor vele ondernemers. Wat kun je doen? Wat moet je doen? Wij nemen je mee in het juridische landschap met een beknopt overzicht van de juridische check die wij je adviseren te doen nu. We hopen ondernemers hiermee wat op weg te helpen in deze heftige en onzekere periode. Lees meer…

 


Coronavirus: vrijblijvend antwoord van onze bedrijfsjuristen

Het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen zorgen voor een onzekere situatie. Ook zakelijk heeft het aanzienlijke gevolgen. Daarom laten wij je weten dat Jurato voor je klaar staat in deze ingewikkelde tijd. Wij zijn goed bereikbaar en zetten onze dienstverlening zoveel mogelijk door. Lees meer…

 


Coronavirus & arbeidsrecht: hoe zit dat juridisch?

Datum: 3 maart 2020

 

Het is momenteel een veelbesproken item: het coronavirus. Wat heeft dit voor consequenties in arbeidsrelaties als een werknemer mogelijk besmet raakt?  Wat moet je als werkgever doen? Niet alleen arbeidsrechtelijk moet je aan enkele dingen denken, ook het privacyrecht komt om de hoek kijken. Hieronder geven we je uitleg over hoe het zit met corona & arbeidsrecht. Lees meer…

Charlotte Albrecht


c.albrecht@jurato.nl

Blijf scherp ondernemer!

Wilt u de laatste nieuwtjes weten op ondernemers- en juridisch gebied? Meld u hier aan en blijf zo op de hoogte.

Nu inschrijven

Coronavirus & arbeidsrecht: hoe zit dat juridisch?

Het is momenteel een veelbesproken item: het coronavirus. Wat heeft dit voor consequenties in arbeidsrelaties als een werknemer mogelijk besmet raakt?  Wat moet je als werkgever doen? Niet alleen arbeidsrechtelijk moet je aan enkele dingen denken, ook het privacyrecht komt om de hoek kijken. Hieronder geven we je uitleg over hoe het zit met corona & arbeidsrecht.

Geen arbeid, geen loon?

Op 1 januari 2020 is het uitgangspunt in het arbeidsrecht veranderd van “geen arbeid, geen loon” naar “geen arbeid, wel loon, tenzij…”. Werknemers met klachten door Corona kunnen door ziekte arbeidsongeschikt raken. Ook kan het gebeuren dat de overheid een maatregel neemt om mensen in quarantaine te plaatsen die (mogelijk) besmet zijn met het virus. De werknemer is dan niet ziek, maar heeft toch recht op loon door een oorzaak die niet voor zijn rekening komt.

Voor werkgevers en werknemers is het belangrijk om te weten dat het om overheidsmaatregelen moet gaan. Het moet een situatie zijn waar de werknemer niet zélf over oordeelt. Het is dus niet zo dat een werknemer vanuit angst voor ziekte zelf kan beslissen dat hij thuis blijft. Doet hij toch, dan heeft hij geen recht op loon.

Arbowet: zorgplicht werkgever

Iedere werkgever is verantwoordelijk voor veiligheid op de werkvloer. Deze zorgplicht brengt met zich mee dat je als werkgever maatregelen moet treffen om schade voor werknemers te voorkomen. Binnen de grenzen van de redelijkheid vraagt dit van werkgevers extra aandacht voor hygiëne en onderzoek naar mogelijke voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van besmetting en verspreiding van het coronavirus. Wat je zou kunnen doen is het aanbieden van desinfecterende gel, het geven van instructies over hygiëne en extra schoonmaakopdrachten aan de huishoudelijke hulp. Waar mogelijk, zou thuiswerken vaker ingezet kunnen worden. Hoe ver een werkgever hierin moet gaan, verschilt per branche.

Medische check? Privacy werknemer

Mag je een werknemer opdragen om zich te laten testen? Nee, dat mag alleen een bedrijfsarts. Corona verandert (nog) niets aan de privacyregels. Als werkgever mag je dus feitelijk niet eens vragen wat een zieke medewerker voor klachten heeft. Toch is hier discussie over: sommige deskundigen vinden dat de openbare orde belangrijker is dan de privacy van werknemer.

Vragen?

Ben je werkgever en heb je vragen over dit onderwerp, neem gerust contact met mij. We kijken graag met je mee vanuit onze juridische invalshoek.

Recente berichten

Blijf scherp ondernemer!

Wilt u de laatste nieuwtjes weten op ondernemers- en juridisch gebied? Meld u hier aan en blijf zo op de hoogte.

Nu inschrijven

Flink meer privacyklachten voor de Autoriteit Persoonsgegevens

Op 14 februari jl. konden we in de kranten lezen dat in 2019 flink meer geklaagd is over schending van privacy door bedrijven, bijna 80% meer dan in 2018.

Waar wordt over geklaagd?

Eén van de nieuwsberichten is dit artikel in het Algemeen Dagblad. De meeste klachten gaan over schending van een privacyrecht, zoals het recht op inzage en het recht op verwijdering van persoonsgegevens (“het recht om vergeten te worden”) . Verder gingen veel klachten over ongevraagde reclame en over organisaties die persoonsgegevens ongevraagd doorgeven aan derden.

Privacyklachten: dat wil jij toch niet?

Het indienen van een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens is eenvoudig. Hoewel er nog steeds onvoldoende personeel is om alle klachten in behandeling te nemen, speelt je imago als bedrijf een grote rol als het om AVG-naleving gaat. Steeds meer klanten en relaties kennen de vereisten die aan bedrijven worden gesteld, dus als blijkt dat jij niet aan die eisen voldoet, kom je minder professioneel over. Dat wil je niet, toch? Een mogelijke boete van de Autoriteit zou niet de reden moeten zijn voor het volgen van de regels, er staat meer op het spel. Wij adviseren onze klanten daarom om de basis goed op orde te hebben, ook als je niet “het beste jongetje van de klas hoeft te zijn” .

Wat moet je doen?

Als jij wilt voorkomen dat privacy-missers gemeld worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dan is het verstandig om (alsnog) te regelen wat er van je wordt verwacht. Wij kunnen dat eenvoudig en voor een vriendelijke prijs voor je regelen via ons AVG modellenpakket. Hiermee krijg je op een makkelijke manier de AVG-huishouding van je onderneming op orde. Meer informatie over onze AVG-pakketten vind je hier.  Uiteraard kun je altijd contact met Jurato opnemen als je meer informatie wilt of als je vragen over de AVG hebt. Wendy Rijcken is onze AVG specialiste.

Recente berichten

Blijf scherp ondernemer!

Wilt u de laatste nieuwtjes weten op ondernemers- en juridisch gebied? Meld u hier aan en blijf zo op de hoogte.

Nu inschrijven
Postbus 171
3900 AD Veenendaal

T 0318 – 860 323
F 0318 – 890 250
E info@jurato.nl
W www.jurato.nl

Bedrijfsgegevens
KvK: 60750561
IBAN: NL78 RABO 0181 9193 38
BTW: NL85 404 3512 B01

Algemene Voorwaarden Jurato B.V.
Privacyverklaring Jurato B.V.
Snel een vraag stellen?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.