Knowledge

Help, mijn winkel wordt leeggeroofd!

Help, mijn winkel wordt leeggeroofd!

Knowledge

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat gebeurt er eigenlijk als een groep vandalen mijn winkel binnen breekt en plundert? Moet ik de kosten hiervan ophoesten?

 

Nee, gelukkig niet!

 

Naar aanleiding van de relschoppers door heel het land (zie: https://nos.nl/artikel/2365905-dag-na-rellen-glasscherven-woedende-burgemeesters-en-zorgen-om-komende-dagen.html) kregen wij de vraag wat er eigenlijk gebeurt als jij als ondernemer de dupe bent van dit soort agressie van een groep demonstranten.

In artikel 6:166 van het Burgerlijk Wetboek staat dat een hele groep aansprakelijk is, zelfs als maar 1 persoon van de gehele groep onrechtmatig schade toebrengt aan derden. Oftewel, ook in het geval van de huidige demonstraties is het zo dat de gehele groep aansprakelijk is voor de kosten, zelfs als maar 1 iemand een overtreding begaat. De gemaakte kosten worden onderling in gelijke delen verdeeld.

Daarnaast is het zo dat verzekeraars ook een steentje bijdragen mits je de juiste verzekeringen hebt.

Stay safe, stay home!

 [/vc_column_text][vc_separator color=”orange”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Juridische documenten en contracten nodig?” add_button=”right” btn_title=”Ga naar Contractenshop.nl!” btn_color=”info” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.contractenshop.nl”]Maar wil je geen torenhoge kosten kwijt zijn aan een advocaat? Maak op www.contractenshop.nl ieder juridisch document met onze online tool.[/vc_cta][vc_separator color=”orange”][/vc_column][/vc_row]