Contractenrecht uitgelegd

Contractenrecht

Het contractenrecht, ook wel ‘overeenkomstenrecht’ genoemd, is een veelomvattend rechtsgebied binnen de Nederlandse wetgeving en is onderdeel van het ‘verbintenissenrecht’. Het contractenrecht regelt onder meer hoe overeenkomsten tot stand komen en wat er gebeurt als een overeenkomst niet wordt nageleefd. Neem contact met ons op wanneer je hier meer over wilt weten.

Heldere afspraken zijn de basis

Om conflicten met derden te voorkomen, is belangrijk om de afspraken helder in een contract vast te leggen. Mocht er toch een discussie of conflict ontstaan, dan kijken wij eerst naar de inhoud van een contract. Het is daarom van belang dat de inhoud van een overeenkomst een juiste weergave geeft van de afspraken die zijn overeengekomen. Wat voor de één een heldere afspraak is, kan door de ander immers heel anders geïnterpreteerd worden.

Onze specialisten:

MR. C. (CHRISTIAAN) KRAMER

Sr. Bedrijfsjurist / Directeur

MR. L. (LINDA) GEERLING

Bedrijfsjurist

Gaby Schildknegt

MR. G. (GABY) SCHILDKNEGT

Bedrijfsjurist

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn onderdeel van het contractenrecht. Het zijn de randvoorwaarden die bij ieder contract en iedere partij opnieuw kunnen worden toegepast. Het is voor van belang dat bij het opstellen van algemene voorwaarden maatwerk wordt geleverd. Iedere onderneming is immers anders.

Contractenrecht bij Jurato

Jurato is gespecialiseerd in contractenrecht. Wij kunnen je adviseren en bijstaan bij het opstellen van verschillende overeenkomsten en algemene voorwaarden. Denk aan een koopovereenkomst, verkoopovereenkomst, distributieovereenkomst, of agentuurovereenkomsten. Ook ondersteunen wij je wanneer er toch sprake is van een conflict. Naast het opstellen van contracten en geven van advies ingeval van conflicten, adviseren wij ook over:

  • Opstellen en beoordelen van (commerciële) contracten
  • Nakoming, opzegging en ontbinding van contracten
  • Opstellen van algemene voorwaarden
  • Contractsvrijheid
  • Internationaal contractenrecht
  • Contractmanagement juridische kwaliteitszorg

Wilt u graag persoonlijk advies van ons?

Neem dan contact op