Arbeidsrecht bij Jurato

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht ziet toe op de verhouding tussen een werkgever en werknemer. Het gaat over de regels die gelden als een werkgever en een werknemer een arbeidsovereenkomst met elkaar hebben. Jurato adviseert bij een uiteenlopend scala aan zaken rondom arbeidsrecht. Neem contact met ons op wanneer meer informatie wenselijk is.

Realiteit voor vrijwel iedere ondernemer

Vanaf het moment dat een werknemer wordt aangenomen tot het moment dat de werknemer en werkgever afscheid van elkaar nemen, is er sprake van regels die vallen binnen het arbeidsrecht. Denk bijvoorbeeld aan de contractuele aspecten van een arbeidsovereenkomst, achterstallig loon, een concurrentiebeding en de rechtspositie van een werknemer en een werkgever. Vrijwel iedere ondernemer krijgt dan ook met arbeidsrecht te maken.

Onze specialisten:

MR. W.J. (WENDY) RIJCKEN

Sr. Bedrijfsjurist

Gaby Schildknegt

MR. G. (GABY) SCHILDKNEGT

Bedrijfsjurist

Wytze Okx

MR. W. (WYTZE) OKX

Sr. Bedrijfsjurist & zelfstandig advocaat

Juridisch advies over ontslag

Een belangrijk onderdeel van het arbeidsrecht is het Ontslagrecht. Het ontslagrecht gaat over de mogelijkheden, oorzaken en gevolgen van een ontslag. Over het algemeen kunnen werknemers in Nederland vrij eenvoudig ontslag nemen. Daarentegen is ontslag geven voor een werkgever veel ingewikkelder. Moet je binnen je bedrijf ontslaan of word je als werknemer met ontslag geconfronteerd en wil je daarover juridisch advies? Laat het ons weten.

Arbeidsrecht bij Jurato

Wij hebben onder andere ruime kennis over en ervaring in de wettelijke opzegverboden, de ontslaggronden en de regels omtrent ontslagbescherming. Wij adviseren en begeleiden zowel werkgevers als werknemers.

  • Opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten
  • Opstellen en beoordelen van een concurrentie- en relatiebeding
  • Opstellen van een bedrijfsreglement
  • Advisering en begeleiden in geval van arbeidsgeschillen
  • Individueel ontslag (bijvoorbeeld op staande voet, wegens bedrijfseconomische redenen of via een vaststellingsovereenkomst)
  • Begeleiding reorganisatie

Wil je graag persoonlijk advies van ons?

Neem dan contact op